Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wie wordt de voorleeskampioen van schooljaar 2017/2018?

Op 7 februari werd in Bibliotheek Dordrecht de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen van elf verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De scholen die mee deden kwamen uit Dordrecht en Zwijndrecht. Parel Bras van KIEM (loc. De Sitterstraat) Dordrecht kwam als winnaar uit de bus! Zij gaat door naar de kwartfinale op woensdag 21 maart in Ridderkerk. Op 13 april is de provinciale finale in het Theater van Bibliotheek Rotterdam en op woensdag 23 mei 2018 is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen.

Parel Bras als winnares De jury bestond uit Gino van Weenen, Jacqueline van Zanten en Ayşe Aydın, Zij kozen Parel als winnares.

Parel las voor uit het Ronja de roversdochter van Astrid Lingren. Een prima keuze voor de Voorleeswedstrijd. Ze maakte goed gebruik van tempowisselingen waar nodig, het volume was perfect en ze bracht emoties van het verhaal voelbaar over.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.