Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Yvonne Bieshaar neemt afscheid van Sociale Dienst Drechtsteden

Na een periode van 10 jaar neemt Yvonne Bieshaar in maart 2018 afscheid als directeur van de Sociale Dienst Drechtsteden. Ze wordt per 15 maart directeur sociaal domein van de gemeente Eindhoven.

In de afgelopen 10 jaar leidde ze de fusie van de zes sociale diensten van de zes gemeenten in de Drechtsteden tot één sociale dienst en was ze verantwoordelijk voor de invoering van de decentralisaties van de Participatiewet en Wmo. Bij Bieshaar staat de verbetering van de dienstverlening voor klanten altijd voorop. Vanuit die visie zorgde ze voor een uitbreiding van de digitale dienstverlening en verving ze de afstandelijke balies in de ontvangstruimte door informele zitjes en een koffiebar. Daarbij was de samenwerking met partners, ondernemers, cliëntenorganisaties en medewerkers voor haar van groot belang en toonde zij zich regelmatig in het landelijke en regionale netwerk.

In een periode met economische tegenwind en zware bezuinigingen zocht Bieshaar naar innovatieve manieren om inwoners van de Drechtsteden te kunnen ondersteunen in hun weg naar zelfstandigheid. Ze ging de samenwerking aan met Randstad om via Baanbrekend Drechtsteden honderden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te kunnen helpen. Mede daardoor slaagde de Sociale Dienst Drechtsteden er in 2017 als een van de eerste sociale diensten in Nederland in om het aantal mensen in de bijstand te laten dalen.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.