Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zaterdag 25 januari 2020 treedt de Engelse Celtic Rock Formatie The Dolmen op in Bibelot

The Dolmen is een vijfkoppige Britse band van zeer eigenzinnige en getalenteerde muzikanten, afkomstig van de zuidkust van Engeland, een gebied dat bekend is door zijn piraten- en smokkelaars verleden, zijn steencirkels, zijn prehistorische grafheuvels en zijn Keltische forten.

Deze ruige geschiedenis is verweven met de roots van de band en kan je traceren in hun muziek. Muziek die ze zelf schrijven, componeren en tot nu toe in eigen beheer uitgeven. Rauwe balladen maar ook krachtige rock nummers wisselen elkaar op het podium af en dat maakt dat de band een breed publiek aanspreekt. Drie van de vijf bandleden zingen waardoor er een flinke afwisseling is in geluid en sfeer. Voeg daarbij een stevig drumritme, strakke basgitaar, synthesizer, fluit, opzwepende gitaar solo’s en een band die zich met een ongenadige energie op het podium geeft en dan heb je The Dolmen.

Er wordt gezegd dat The Dolmen een experience zijn, iets dat je moet beleven, iets dat je pakt en niet meer loslaat. 9 jaar geleden kwamen ze voor het eerst naar het vaste land van Europa en speelden ze in Groningen op het Keltisch Midzomer Festival waar ze meteen een succes waren. Inmiddels zijn ze een begrip geworden op de alternatieve festivals in Europa. Elk festival dat The Dolmen boekt laat ze regelmatig weer terugkomen en de fanbase groeit gezwind met ieder optreden.

The Dolmen zijn niet in een hokje te stoppen, de rock, Gypsy Pagan folk, en metal gecombineerd zorgt voor een geheel eigen Dolmen sound. Ze hebben op menig metal festival in Duitsland gespeeld, waaronder onder andere op het wereldberoemde Wacken Open Air,op Wacken Winter Nights, een afgeleide daarvan, op Autumn Moon en op Feuertanz. Ze hebben op Glastonbury Festival gestaan in Engeland, maar staan in Nederland ook regelmatig op Castlefest, een van de grootste Fantasy Festivals in Europa.

Met het vorig jaar verschenen en goed ontvangen album Wytches & Cunningfolk hebben ze awards gewonnen zowel in Nederland als in hun thuisland het Verenigd Koninkrijk. Deze wintertour brengt de band naar diverse zalen in Nederland en op 25 januari staan ze in Bibelot in Dordrecht. Een belangrijk optreden omdat er ook mensen uit de reguliere festival/muziek wereld naar de band komen kijken. The Dolmen bestaat uit; Taloch Jameson; Lead zanger, gitarist en oprichter van de band Josh Elliott; lead gitaar en zang Kayleigh Marchant; basgitaar en zang Chris Harris; Drums Anja Novotny; fluit en keyboard Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor het optreden in Bibelot via de website van Bibelot en aan de deur op de avond zelf.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.