Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zaterdag 5 september orgelconcert in Grote Kerk

Concert Theo Jellema 5 september 2018 op Kam-orgel

DORDRECHT – Op zaterdagavond 5 september geeft Theo Jellema een orgelconcert op het Kam-orgel van de Grote Kerk. Om 19.30 uur gaan de deuren open; aanvang concert 20.00 uur.

Personalia
Theo Jellema (1955) studeerde orgel aan het conservatorium te Groningen in de orgelklas van Wim van Beek en behaalde zijn solodiploma met onderscheiding in 1978. In 1981 behaalde hij het diploma Theorie der Muziek. Hij was jarenlang orgeldocent aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle. Nu is hij naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk en stadsorganist te Leeuwarden docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk die hem voerde naar een groot aantal Europese landen, naar Rusland, Japan en Korea. In de loop der jaren speelde hij verschillende ‘integrales’ (Franck, Messiaen, Bach). Voor de opnamen in het kader van het project All of Bach van de Nederlandse Bach Vereniging speelde hij een aantal van Bachs orgelwerken.

Theo Jellema jureert bij belangrijke Europese orgelconcoursen (Vilnius, Alkmaar, Brugge, Toulouse, Pistoia, Groningen) en geeft masterclasses in binnen- en buitenland. Hij maakte cd-opnamen van belangrijke historische orgels. Voor de Commissie Orgelzaken van de Protestantse Kerk in Nederland is hij werkzaam als orgeladviseur.

Dit programma speelt Theo Jellema zaterdagavond 5 september.

Toegangsprijzen (inclusief programmaboekje en koffie na afloop van het concert):
€ 8,50 p.p.; 65+ en CJP € 7,00 p.p.; houders van een SSKW-vrijwilligerspas € 5,00 p.p. en leden van de Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk € 2,00.
Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. U kunt zowel contant als met pin betalen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.