Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zelf musiceren in het Bachfestival Dordrecht & Drechtsteden

Doe mee & schrijf je in.

Van 16 tot en met 24 september is er weer een Bachfestival in Dordrecht en de Drechtsteden. Een festival dat op de vrijdagavond opent met een prachtig gratis openluchtconcert in de Wolwevershaven met een nieuwe compositie van Reza Namavar. In het concert is een rol weggelegd voor regionale koperblazers. Blazers van Jubal Dordrecht, Crescendo Sliedrecht, de Dordtse Phil, en de Bigband ToBe Dordrecht staan naast kopstukken uit de (oude) klassieke muziek zoals Johannette Zomer, NEOS Brass Ensemble, Bart Neassens en Etienne Siebens. En ook u kunt weer leren en musiceren in het festival.

Open podium
Het Open Podium is op maandag 19 september vanaf 19.00 uur weer hét concertpodium voor amateurmusici van alle leeftijden die iets willen laten horen van hun liefde voor de muziek van Johann Sebastian Bach, ook moderne bewerkingen of afgeleiden. Hard Rock kan dus ook als het maar Bach bevat! Het Open Podium wordt in samenwerking met ToBe Cultuurcentrum georganiseerd.

Speedmasterclasses
Voor goede amateurspelers worden er op maandag 19 september en dinsdag 20 september speedmasterclasses gegeven door niemand minder dan de toppianist Hannes Minnaar, klavecinist Mahan Esfahani en de organist van de Nederlandse Bachvereniging Leo van Doeselaar. In de speedmasterclasses krijg je 10 minuten coaching. Het is een unieke kans om al je vragen (al is het maar even) te stellen en te leren hoe je nog mooier kunt spelen. Per master zijn er zes inschrijvingen mogelijk, de bezetting is vrij en elk instrument is welkom.

Open podium en de speedmasterclasses zijn kosteloos en gaan op inschrijving via deelnemen@bachfestivaldordrecht.nl.
Meer informatie over het Open Podium en de speedmasterclasses vind je op de website van het festival www.bachfestivaldordrecht.nl

Over Bachfestival
Negen dagen lang komt de rijke wereld van Johann Sebastian Bach (1685-1750) tot leven in vele concerten op binnen- en buitenlocaties in de historische binnenstad van Dordrecht en in de Drechtsteden. Deze festival editie schakelt soepel van traditie en herkenning naar vernieuwing en verrassing met steeds de rijke muziek van Johann Sebastian Bach als uitgangspunt. Dit jaar staan oude en hedendaagse muziek evenredig naast elkaar. Naast het klassieke Bachrepertoire door o.a. The Amsterdam Baroque Orchestra (met Liza Ferschtman), Sette Voci, Harmonie Universelle en het Tulipa Consort met Johannette Zomer, kunnen we met trots zeggen dat er drie nieuwe composities in première gaan en maken gerenommeerde musici en ensembles als o.a. Lunatree, Bart Schneemann, Lucia Swarts, BRISK en Hannes Minnaar een mooie verbinding van nieuwe naar oude muziek. Het thema Waterwerken klinkt in vrijwel alle programma’s door. Water is zeer kenmerkend voor de regio en door de eeuwen heen een belangrijke inspiratiebron voor componisten geweest. Kom en geniet ook van de muzikale, historische wandelingen en de muzikale literaire vaarroute door de binnenstad.

Een zinderend festival door fantastische musici op prachtige locaties!  Flyer DoeMee

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.