Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zicht op Intercity Dordrecht-Eindhoven vanaf 2020

Vier keer per werkdag een intercity tussen Dordrecht en Eindhoven; dat is de variant waaraan ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NS, provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en de gemeenten Dordrecht en Breda werken om de verbinding tussen Dordrecht en Noord-Brabant vanaf 2020 te verbeteren. De reistijd tussen Dordrecht en Eindhoven wordt met deze rechtstreekse Intercity ruim tien minuten korter dan nu. De betrokken partijen spreken nog over de financiering en logistieke inpassing van deze verbinding, die door NS al is opgenomen in de plannen voor de dienstregeling 2020.

In juni 2018 gaf de staatssecretaris NS opdracht om voor de periode 2020-2024 varianten voor een betere spoorverbinding tussen Dordrecht en Brabant uit te werken. Daarbij is creatief gekeken naar mogelijkheden. Er is een goederenpad beschikbaar dat op een aantal momenten per dag niet gebruikt wordt. Hierdoor is er de mogelijkheid om vier keer per dag een Intercity-verbinding tussen Dordrecht en Eindhoven in te passen.

Wethouder Rik van der Linden is blij met deze ontwikkeling: “Een doorgaande Intercity naar Brabant, daar hebben we hard voor geknokt. De handtekeningen moeten nog worden gezet en de inpassing moet worden uitgewerkt, maar voor nu staan alle seinen op groen. Dat betekent dat de komende vier jaar Eindhoven waarschijnlijk weer op de borden van station Dordrecht staat. We zijn heel blij dat we de provincies en het ministerie aan onze zijde hebben gevonden. Iedereen is overtuigd van de noodzaak om onze verbinding met Brabant te verbeteren. En we voeren uiteraard ook al het gesprek over een structurele oplossing vanaf 2025. Dat staat bij alle partijen scherp op hetnetvlies”.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.