Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zomerschool

Dit jaar wordt voor de 4e keer Zomerschool Dordrecht 2019 georganiseerd. De Zomerschool vindt plaats van 19 tot en met 29 augustus 2019.

Zomerschool Dordrecht is een uniek concept waarbij de 6 schoolbesturen (H3O, Scholen van Oranje, SKOBA, Dordtse Schoolvereniging, IKRA en OPOD) samenwerken met Gemeente Dordrecht en andere Dordtse partijen om aan ongeveer 300 gemotiveerde Dordtse schoolkinderen les te geven tijdens de zomervakantie. De Zomerschool wordt gezien als een goede start van het nieuwe schooljaar. Kinderen krijgen extra ondersteuning op het gebied van woordenschat onderwijs, taal & rekenen. In de middag is er ruimte voor een breder programma waarbij sport, muziek en creatieve lessen worden aangeboden. Daarnaast is er aandacht voor thema’s zoals gezonde voeding en duurzaamheid. Het is een fantastisch evenement en een mooie kans voor gemotiveerde Dordtse schoolkinderen.

Meer informatie verkrijgbaar Op: www.zomerschooldordrecht.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.