Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zonnige uitreiking VrijwilligersPassen

Drechtsteden – Vrijdagmiddag 29 juni 2018 hebben de wethouders Jolanda de Witte van de gemeente Zwijndrecht en Peter Heijkoop van gemeente Dordrecht, in Speeltuin Zeehavenkwartier tijdens het Vrijwilligersfeest, dat het Vrijwilligershuis ieder jaar in naam van de gemeente Dordrecht organiseert, de nieuwe VrijwilligersPassen uitgedeeld aan enkele bijzondere vrijwilligers.

Bijzondere Vrijwilligers

Ieder jaar mogen organisaties die hun vrijwilligers met een VrijwilligersPas bedanken, namen doorgeven van vrijwilligers die zij extra in het zonnetje willen zetten. Zij ontvangen de Pas dan uit handen van de wethouders. Dit jaar viel die eer te beurt aan:

mw. Stijnie Reedijk, die zich ook als pensionada met hart en ziel voor diverse projecten bleef inzetten bij ex-werkgever Swinhove Groep. Tegenwoordig is zij daar actief in ’t Swinkeltje en het Uitbureau; dhr. heer Jos Faay, die sinds een jaar of 10 een onmisbare schakel is in het werk van de leden- en financiële administratie van de Vereniging Dordrechts Museum; mw. Riet Duijkers is voorzitter van de Buitenwacht en heeft onder andere het proces begeleid dat van de Buitenwacht een professionele vrijwilligersorganisatie maakte die onder meer strijdt tegen eenzaamheid en armoede; de 80-jarige mevrouw Dora Spaan is vrijwilligster bij de Koloriet, waar zij samen met haar collega’s onvermoeibaar de Wereldkeuken draaiende houdt; mw. Annette van Kempen is een vrijwilligster van de oude stempel en bijna 40 jaar betrokken bij Wijkvereniging Nederhoven Driekwart, sinds 2010 ook als secretaris van het wijkplatform Nederhoven en sinds vorig jaar actief bij Kledingbank Zwijndrecht; dhr. Ton Wulfert is vele uren als vrijwilliger aan het werk voor een betere samenleving en tegen onrecht en ongelijkheid. Dit doet hij o.a. bij 50plus Drechtsteden, Werkpluservaring, Platform tegen Armoede Drechtsteden en bij SUN Drechtsteden en tenslotte dhr. Tony Bruys, een Dordtse Doorpakker die kunstwerken maakt van zwerfafval en de opmaak van wijkkrant Wielwijk Ahoy verzorgt.

De groepsfoto van de bijzondere vrijwilligers met de wethouders werd gemaakt naast het zwembad van de zonovergoten Speeltuin Zeehavenkwartier. Waar ook een paar spontane interviews plaatsvonden. Zo zijn zij letterlijk en figuurlijk ‘in het zonnetje’ gezet.

VrijwilligersPas, Vrijwilligersboek, Vrijwilligersfeest

Alle bezoekers werden hartelijk ontvangen in Wielwijk, in Speeltuin Zeehavenkwartier, met een drankje en een hapje en vrolijke muziek van shantykoor De Brulboei uit Zwijndrecht en de coverband van ZZBob; het geheel was vrolijk versierd met ballonnen door De Candyman.

Wethouder Peter Heijkoop ontving het 1e exemplaar van het boekje ‘Vrijwilligerswerk is overal’, een uitgave van Vrijwilligershuis Drechtsteden. Hierin staan interviews met vrijwilligers uit uiteenlopende sectoren van het vrijwilligerswerk, zoals bijvoorbeeld Dordt in Stoom, DordtYart en Stichting Anders, die het bedrijfsleven wil verbinden met kwetsbare mensen.

Ook de VrijwilligersPas maakt dankbaar gebruik van de welwillendheid van het bedrijfsleven.
Op de website van het Vrijwilligershuis is te zien wie dit jaar korting geven aan pashouders vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/vrijwilligerspas-kortingen/  Deze tabel is makkelijk te doorzoeken en te downloaden. Voor meer informatie bel 078-2000223, contact@vrijwilligershuisdrechtsteden nl of www vrijwilligershuisdrechtsteden.nl

 

Foto: Jeroen Niemeijer

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.