Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zorg beter met vrijwilligers

Start platform vrijwilligerswerk in de zorg. De bijdrage van vrijwilligers in de zorg is steeds groter en steeds belangrijker. Vrijwilligerscoördinatoren in de zorg weten dit als geen ander. Zorgen voor kwetsbare mensen geeft voldoening, maar het is maatwerk. Hoe zorg je ervoor dat vrijwilligers de juiste training krijgen? Genoeg waardering krijgen voor hun inzet? Hoe verleid je mensen om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Speciaal voor dit soort vragen is het Vrijwilligershuis gestart met het platform ‘Vrijwilligerswerk in de zorg’.

Vier keer per jaar ontvangen de vrijwilligerscoördinatoren van zorgorganisaties een uitnodiging van het Vrijwilligershuis Drechtsteden. Het doel van de bijeenkomsten: ervaringen uitwisselen en het bespreken van actuele ontwikkelingen. Een voorbeeld van een actueel onderwerp is de invoering van de AVG (wet op de privacy) op 25 mei. Deze wet heeft ingrijpende gevolgen voor (vrijwilligers)organisaties.  

Kennisplatforms
Ook in andere sectoren worden vrijwilligers steeds belangrijker. “Door de krachten te bundelen en samen te werken, bereiken organisaties meer. We leren van elkaar”, vertelt Fokje Bosma, coördinator bij het Vrijwilligershuis. Het Vrijwilligershuis organiseert in oktober de eerste bijeenkomst van het platform vrijwilligerswerk en cultuur. En we participeren onder meer in het Platform tegen Armoede. Het Vrijwilligershuis gebruikt haar kennis, ervaring en netwerk om de organisaties te verbinden.

Ook meedoen?
Organisaties die nog niet deelnemen, maar graag ook een uitnodiging ontvangen voor het platform ‘Vrijwilligerswerk in de zorg’ kunnen bellen naar telefoonnummer 078-2000223 of mailen naar contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.