Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Duurzame waterbron voor 4.000 bewoners in Mankon

Na de succesvolle aanleg van watervoorzieningen in zes wijken binnen het district Mankon door onze vrijwilliger Truus Treep, wil onze stichting samen met de gemeente Gorinchem en Wilde Ganzen nog eens drie andere wijken in Mankon van schoon drinkwater voorzien. Uw donaties zijn uiteraard ook weer van harte welkom. Wij gaan samenwerken met onze lokale partner Ntankah Village Women Common Initiative Group (NVWCIG) om deze keer ongeveer 4.000 inwoners in de wijken Muwatchu, Ntankah and Atuambueh van schoon water te voorzien.

“In mijn gemeenschap moet je een grote afstand afleggen om de benodigde hoeveelheid water te halen,” zegt de 47-jarige Dorothy Lum. “Door het

watertekort gaan mijn kinderen in bepaalde periodes bewust dagen niet naar school om water te halen voor ons levensonderhoud.”Dorothy Lum is weduwe en woont met haar vijf kinderen en twee kleinkinderen in de wijk Atuambeuh in het district Mankon in Bamenda. Zij verbouwt cassave dat hoofdzakelijk wordt gebruikt voor de productie van water fufu [een compacte puree van o.a. cassave dat in veel Afrikaanse gezinnen wordt gegeten].

Tijdens de bereiding wordt er veel water gebruikt. “Water fufu is de enige manier waarop mijn familie en ik ons brood kunnen verdienen,” vertelt Lum verder. “Een gestage watervoorziening in onze wijk zal het leven voor ons, en in het bijzonder mijn kinderen, makkelijker zal maken.”

 

Nieuwsbrief_stedenband_2017maart

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.