Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Teken mee met Joeri van den Anker in het Energiehuis

De Inloop Kunst & Cultuur start vanaf dinsdag 6 oktober met de workshop Teken mee met Joeri van den Anker in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. De Inloop is een gratis laagdrempelige activiteitenochtend van ToBe cultuurcentrum voor: ouderen in de wijk, mensen met (beginnende) geheugenproblemen en mantelzorgers. Iedere dinsdag begint om 9.30 uur gezellig met koffie, thee en koek. De workshop is van 10.00 tot 11.00 uur, daarna is er gelegenheid om na te praten. Van te voren aanmelden hoeft niet.

In oktober maken de deelnemers tijdens de workshop, samen met illustrator Joeri van den Anker, creatieve tekeningen. Er wordt aan kleine opdrachten gewerkt met verschillende materialen zoals potloden, markers en aquarelverf. De fantasie wordt geprikkeld en vergroot.

Beweeg mee met Regina Magnus
De vaste gastvrouw staat vanaf 9.30 uur klaar met koffie, thee en koek. Zij regelt, als je dat fijn vindt, een deskundige voor advies, begeleiding en ondersteuning. Elke maand staat in het teken van een andere Kunst & Cultuur activiteit. September staat in het teken van bewegen. Het hele lichaam wordt op een dansante en makkelijke wijze in beweging gebracht op mooie muziek. De activiteit is zowel zittend of staand te volgen en wordt afgestemd op wat iedereen lichamelijk aankan. Beweeg mee met Regina Magnus vindt plaats tot en met dinsdag 29 september en komt terug in de maand november. In december is er de workshop Schilder mee met Helen Hietbrink.

Elkaar ontmoeten in het Energiehuis
Onderzoek toont aan dat het meedoen en/of luisteren, kijken en ervaren van kunst en cultuur het brein, het inlevingsvermogen en de creativiteit stimuleert. Ook verbetert het de fysieke gesteldheid. Deze laagdrempelige inloop wil ruimte bieden om elkaar te ontmoeten in het Energiehuis, samen leuke dingen doen, elkaar te steunen en een punt zijn waar je zonder drempels advies en informatie kunt krijgen op moment dat je er bent.

Cultuur Dichtbij Dordrecht
De Inloop Kunst & Cultuur, onderdeel van Cultuur Dichtbij Dordrecht, is een samenwerkingsverband tussen het Parkhuis, het Spectrum, de Gemeente Dordrecht en ToBe cultuurcentrum waarbij inwoners uit Dordrecht elkaar ontmoeten via diverse culturele activiteiten. Cultuur Dichtbij; ontmoetingen waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden
. 

200918 Programma De Inloop september-december 2020

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.